Іслам породжує тероризм. Такі факти!
  • Суб, 10/01/2015 - 18:49

Щонайменше 80 відсотків терористичних нападів у світі мотивує ісламська релігія, – підкреслює відомий єзуїтський професор-ісламолог Самір Халіл Самір. Він закликає ретельно переосмислити Коран.

Католицький вчений припускає, що імами у Франції запевняють, що іслам не має нічого спільного з тероризмом. Тим часом, факти говорять щось зовсім інше, бо, як наголошує професор, щонайменше 80 відсотків світових терористичних нападів у світі мотивовані ісламською релігією!

«Це явище постійно набирає обертів, навіть на Заході», – каже отець-професор Самір, ватиканський ісламолог, який походить з Єгипту.

Вчений пояснює, що іслам може стати по-справжньому релігією миру: але для цього потрібне ретельне переосмислення Корану. Мусульмани повинні відмовитися від насильства  і визнати свободу людської совісті, але ... ніхто не хоче цього внести в іслам.

Велике значення має Саудівська Аравія, яка, за словами єзуїта, сильно гальмує кроки щодо переосмислення Корану. Ніхто не сміє відкрито критикувати цю країну, оскільки вона є щедрим спонсором.

Професор також зазначив, що політики Заходу зробили помилку, відкриваючи свої країни для іммігрантів, але не змушуючи їх адаптуватися до європейської системи. Але це неминуче, бо, як каже професор Самір, іслам не тільки релігія, але і система.

За словами єзуїта, треба, щоб мусульмани інтегровувалися, а всі мечеті підпорядковувалися державному контролю – бо мечеть це не тільки місце молитви, але місце виховання і пропаганди. Iсламолог підкреслює, що мечеті контролюють навіть у всіх мусульманських країнах – а на Заході, на жаль, ні.