Іспанія: лівацький уряд заборонив католикам проводити публічні молитви у намірі Батьківщини
  • Птн, 01/12/2023 - 11:03

Іспанський уряд заборонив католикам відмовляти в понеділок ввечері молитви перед одним із мадридських храмів, розташованим поруч із офісом правлячої партії PSOE. Молитви на вервиці там відмовляють вже впродовж двох тижнів, а зібрані вірні наголошують, що моляться у намірі Іспанії.

Делегат уряду Франциско Мартін, інформуючи про заборону публічної молитви перед одним із храмів Мадриду, назвав причиною недотримання умов з боку організаторів. Йдеться про начебто запізнення у подачі заявки на дозвіл молитись,- кажуть в організації християнських юристів. Також були заборонені молитви на вервиці, анонсовані на середу і четвер, інформує pch24.pl.

Вірні зібралися на молитву у раніше запланованому місці. Однак їм не вдалося помолитись на вервиці, оскільки втрутилась поліція. Поліцейські виконували вказівки урядовців і політиків лівацької правлячої партії. Провести молитву вірним не давало більше 20 поліцейських, які погрожували виписати католикам штраф. На місці була заарештована одна старша жінка. Після суперечки поліцейських з вірними, на неї вдягнули наручники та посадили в поліцейський автомобіль.

Молитви за Іспанію супроводжують протести проти планів амністії для каталонських сепаратистів, який представила соціалістична партія в обмін на підтримку її уряду з боку сепаратистів.

Іспанська організація християнських юристів оголосила, що буде обороняти усіх, чиї основні права на свободу релігії і публічного висловлення віри були порушені.

У своїй заяві вони покликались на іспанську конституції і наголосили, що влада порушила також закон про зібрання та демонстрації, відповідно до якого у випадку зібрань, які не є загрозою для громадського порядку, достатньо завчасно повідомити про них владу, а не просити про дозвіл.