Італія: Гуртожиток в палаці архієпископа
  • Срд, 06/04/2016 - 22:39

Італійський архієпископ виділив поверх у своїй резиденції - під  "гуртожиток" для бідних і мігрантів.

Він підкреслює, що це відповідь на заклик Папи Франциска, щоби в кожній дієцезії залишився незабутній слід від Року Милосердя.

Архієпископ Джованні Ріккюті очолює дієцезію Алтамура-Гравина-Аквавіва делле Фонті, що лежить на півдні Італії, в бідному регіоні Апулія. Наразі відкрита структура має 15 місць, але буде розширюватися.

- Я виступив із пропозицією пожертвувати нужденним перший поверх палацу єпископа, оскільки є в нас багато людей, які сплять в машинах, тут розведені, яким нема куди подітись. Я бачив необхідність створення гуртожитку, відвідуючи їдальні, створені Карітасом - каже архієпископ Ріккюті. - Ми називаємо це "Філоксенія". Ця назва походить від 1 Послання. св. Петра, в якому він закликає християн до гостинності. Це буквально означає «дружба до незнайомих людей." Тепер ночівля передбачена тільки для чоловіків, але ми думаємо про розширення. Її провадження  довірили Асоціації доброго самаритянина. Я хотів би почати з архієрейського будинку, щоби дати чіткий сигнал, що ми повинні реагувати на багато викликів. Він скерований як до чернечих структур, присутніх у дієцезії, так і для сімей - сказав архієпископ Ріккюті.

У Гравіні, де була створена нічліжка в єпископському палаці, також працює безкоштовна їдальня для бідних і  "Emporium Caritas", де вони можуть отримати чистий одяг. Допомогою цих структур користуються як італійці, так і мігранти та біженці.