Італійський єпископ після візиту в Ірак: Християни хочуть залишитися
  • Чтв, 07/04/2016 - 15:49

Християнські біженці в Ербілі є в драматичному і дуже скрутному становищі, – сказав після повернення зі столиці іракського Курдистану ординарій єпархії Карпі біля Болоньї. Єпископ Франческо Кавіна перебував там з 1 до 4 квітня з делегацією італійської секції Папської організації «Допомога Церкві в потребі». Вони привезли подарунки, також від Папи Франциска. Вони відвідали сім таборів, в яких перебувають біженці. Сім’ї з шести або семи  осіб змушені жити в контейнерах з площею 12 квадратних метрів.

В Ербілі перебувають 120 тисяч послідовники Христа, яким 2014 року довелося втікати від так званої Ісламської держави з Мосулу і рівнини Ніневії. Єпископ Кавіна зазначає, що вони не хочуть залишати Ірак.

«Як біженці, так і християни з Ербіля, які не зазнали окупації Ісламської держави, хочуть залишитися в Іраку, що повторювали нам багатьма способами. А для цього необхідно, щоб вони відчували, що західна християнська спільнота є поруч з ними. Халдейський патріарх з Багдада сказав нам: «Мусимо відчувати, що Вселенська Церква є близька до нас. Мусульмани отримують багато сторонньої допомоги і мають враження, що християни самі по собі. Тому, коли до нас прибувають з візитом єпископи і делегації західного світу, це показує мусульманам, що ми не самі, покинуті, але за нами стоїть Церква», – сказав Архиєпископ Сако. Це справді щось незвичайне, чого нас ці християни вчать: не боятися визнати свою віру відкрито. Вони визнають і повторювали це при різних нагодах, що Христос є найбільшим багатством у житті. Можна втратити все, але не можна втратити Господа, бо тоді втрачається надію», – сказав італійський єпископ після візиту в Ербіль.