Кардинал Чень Жіцзюнь: в Китаї триває знищення Католицької Церкви
  • Чтв, 30/01/2014 - 18:22

Незважаючи на очікування, які з'явилися після обрання Папи Франциска, відносини Ватикану та Китаю не змінилися. Новий голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін не дотримав своїх обіцянок, а тому Китайська Католицька Патріотична Асоціація та Міністерство у справах Релігій намагаються перетворити єпископів і віруючих в «рабів», заявив кардинал Йосиф Чень Жіцзюнь, єпископ Гонконгу у відставці.

В інтерв'ю для AsiaNews кардинал охарактеризував зусилля Пекіну у продовженні «руйнівної політики» по відношенні до місцевої Церкви.

«У діалозі з релігійними громадами вони займають позицію сили, цим вони руйнують не тільки ці громади, але й добре ім'я свого народу. Єдина мета їхньої діяльності, судячи з усього - поневолення Церкви, яке відбувається, на жаль, з чималим успіхом. Цим вони змушують наших єпископів і священиків зраджувати свою совість і свою віру», - зазначив кардинал.

Разом з тим єрарх зауважив, що Сі Цзіньпін показав певну цілеспрямованість, реформуючи свою партію, сміливо борючись з корупцією і встановлюючи строгий і бережливий режим для своїх колег комуністів.

Кардинал додав також, що «характерною рисою папи-єзуїта є ясність займаної ним позиції. «Хтось сказав, що папа любить танго. Але для цього танцю, безсумнівно, потрібні двоє. Чи можемо ми припустити наявність доброї волі у його опонента?», - сказав кардинал Йосиф Чень Жіцзюнь.

За матеріалами www.sedmitza.ru