Кардинал Черні про лист від матерів, дружин і дітей захисників Маріуполя
  • Срд, 20/04/2022 - 12:27

«Ваша допомога в евакуації буде справжнім учинком милосердя»,– йдеться у листі, адресованому Папі Франциску, якого прокоментував кардинал Майкл Черні, що отримав його від журналіста телеканалу «UATV».

Лист, адресований Святішому Отцеві, унаочнює те, що Папа говорив від початку війни, наголошуючи на тому, що вона є безумством. Такими думками з ватиканськими медіа поділився кардинал Майкл Черні, в.о. Префекта Дикастерії Служіння цілісному людському розвиткові, тримаючи в руках листа від матерів, дружин і дітей захисників Маріуполя. Його передав журналіст Сакен Аймурзаєв з телеканалу «UATV». На двох сторінках розповідається про трагедію міста, яке Папа Франциск назвав «мучеником» і яке безперервно зазнає бомбардувань.

«Святіший Отче, ще можна допомогти страждаючим», – взивають автори листа, зазначаючи, що кожного дня зростає кількість тих, які не витримали… В зверненні розповідається про те, що сотні поранених цивільних і військових, позбавлених будь-якого лікування через нестачу медикаментів і дезінфікуючих засобів, «повинні бути евакуйованими з поля бою». Згадується і про ситуацію на «Азовсталі», яка стала місцем вирішального протистояння і де в бомбосховищах переховуються до тисячі цивільних. Місце, яке на початку здавалося найбезпечнішим, сьогодні перетворилося в пастку.

«Ця сповнена відчаю петиція, – пояснює кардинал Черні, – адресована також усім тим, хто має можливість допомогти із гуманітарними коридорами та з припиненням вогню, саме цього потрібно в цей момент». У момент, коли поряд з вірою та радістю воскресіння ми мусимо переносити, одночасно, «страждання та агонію наших братів і сестер в Україні, а також у багатьох інших місцях світу, де присутня ця жахлива ірраціональність війни».

«Жінки, діти та поранені не заслуговують на таку смерть на очах світу», – підсумовують автори листа, звертаючись до Папи: «Ваша допомога в тому, щоб їх евакуювати, буде дійсно батьківським учинком, допомогою доброго пастиря та справжнім актом милосердя».