Кардинал Кох переказав петербуржцям лист від Папи
  • Пон, 16/12/2013 - 13:16

Кардинал Курт Кох під час свого перебування в католицькому костелі св. Катерини Олександрійської в Санкт-Петербурзі 15 грудня 2013 року переказав віруючим спеціальний лист Папи Франциска, в якому Понтифік привітав петербурзьких католиків з 250-річчям початку будівництва храму, яке відзначається цього року.

Папа висловив надію, що храм, який знаходиться в центрі культурної столиці Росії, буде знаком і свідком єдності християн. Ватиканський єрарх очолив св. Літургію в храмі. Перед її початком він освятив і урочисто відкрив після реставрації головні двері католицької базиліки.

Вранці кардинал Кох, разом з Апостольським нунцієм в Росії Іваном Юрковичем і архиєпископом Паоло Пецці, відвідав Федоровський православний собор. Католицькі єрархи взяли участь у богослужінні. Після євангельського читання настоятель представив гостей і дав слово кардиналу Коху. Голова Папської ради сприяння християнській єдності сказав, що радий можливості побувати в храмі і зустрітися з православними петербуржцям. Потім кардинал прокоментував фрагмент з Послання св. Павла до Ефесян, який звучав під час літургії, де апостол пише, що всі християни - це одне тіло, один дух. "Це заклик до християнської єдності, до зближення і єднання", - сказав ватиканський єрарх.

Кардинал Кох пробуде в Росії до 19 грудня. Крім Санкт-Петербурга він відвідає Москву.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va