Кардинал Краєвський: Святій Землі потрібен стабільний і справжній мир
  • Чтв, 28/12/2023 - 16:09

Завершилася місія кардинала Конрада Краєвського у Святій Землі, де він перебував за дорученням Папи Франциска.

У середу, 27 грудня 2023 р., Префект Дикастерії служіння милосердя кардинал Конрад Краєвський завершив свою місію у Святій Землі, де він перебував за дорученням Святішого Отця, відвідуючи християнські громади в Єрусалимі, Вифлиємі та Назареті.  

В Назареті, де є велика християнська громада, Апостольський Елемозинарій побував у вівторок, 26 грудня, у свято першого мученика Стефана. Разом з парохом з Гази кардинал помолився за мир та відслужив Святу Месу в базиліці Благовіщення. Опісля він відвідав сестер Згромадження Пресвятої Родини з Назарету та ченців Ордену Госпітальєрів святого Івана Божого, які провадять велику місцеву лікарню.

Кардинал Краєвський розповів, що у другій половині того ж дня він помолився на Горі Блаженств, місці «Нагірної проповіді» Ісуса. «Ми просили Бога, щоб Він допоміг нам шукати ту справедливість, яка зможе гарантувати стабільний і справжній мир, – зазначив він в інтерв’ю. – Ми молилися за цей мир: стабільний і справжній. Не просто про припинення вогню, але за мир у наших серцях і серед нас. Земля Гази потребує миру».

У середу, 27 грудня, Апостольський Елемозинарій зустрівся з Сестрами Місіонерками Милосердя в Єрусалимі, які дуже хвилюються за трьох своїх співсестер в секторі Гази, про яких немає ніяких звісток. Увечері того ж дня кардинал повернувся до Ватикану.