Кардинал Паролін: події на Близькому Сході загрожують крихким надіям на мир
  • Пон, 09/10/2023 - 18:41

«Події на Близькому Сході, в Ізраїлі, Палестині та в Секторі Газа, ще більше загрожують крихким надіям на мир, які, здавалося, з’явилися на горизонті після угоди з Саудівською Аравією», – підкреслив кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, у спонтанному вступі до лекції в Камальдолі (Італія).

«На додаток до дипломатичних зусиль, які, здається, не дають великих результатів – і я кажу це також щодо війни в Україні – ми всі повинні об’єднатися в спільній молитві за мир», – підкреслив кардинал Паролін.

Держсекретар Ватикану послався на заклик Папи Франциска, виголошений у неділю, 8 жовтня. «Папський заклик до миру, виголошений під час молитви «Ангел Господній», був підкреслений майже кожним урядом у світі, щоб зупинити насильство», – сказав кардинал Паролін під час сесії на тему «Європа як горизонт миру» в італійському Камальдолі.

Під час молитви «Ангел Господній» Папа підкреслив: «Будь ласка, нехай зупиняться атаки і зброя, і прийде розуміння того, що тероризм і війна не ведуть до жодного вирішення, а лише до смерті і страждань багатьох невинних людей. Війна – це поразка: кожна війна – це поразка! Молімося за мир в Ізраїлі та Палестині», – закликав Святіший Отець.