Кардинал Вен-Труа: Понтифікат Франциска – це справжній перелом
  • Срд, 17/04/2013 - 18:51
Кардинал Вен-Труа: Понтифікат Франциска – це справжній перелом

Понтифікат Франциска є переломом в історії Церкви – сказав сьогодні кардинал Андре Вен-Труа на пленарному засіданні єпископату Франції. Він звернув увагу на зацікавленість Церквою під час Конклаву. Це свідчить про соціальну потребу євангелізації. Однак перелом, який впроваджує Франциск, не виникає стільки з позиції Папи, але з його ставлення до Собору, – вважає голова французького єпископату.

«Він є першим Папою, який ознайомився з ІІ Ватиканським Собором за посередництвом інших, – сказав Архиєпископ Парижа. – Він не брав участі в Соборі ані як єпископ, ані як експерт. Разом з цим понтифікатом ми ввійшли в епоху спадкоємців Собору, до якого ми всі належимо. І саме тому, гадаю, ще більшого значення набуде тепер питання інтерпретації текстів Собору. Звичайно, ви добре пам'ятаєте напрямок, який вказав Бенедикт XVI у своєму зверненні до Римської курії про герменевтику спадкоємності. Зараз це стає ще більш актуальним», – наголосив кардинал Вен-Труа.

Багато уваги у своєму виступі він також приділив легалізації одностатевих псевдошлюбів. Він закликав французів підтримувати сім'ю. Відтепер знаємо, що вже не маємо підтримки в цивільному праві, – наголосив голова єпископату.

За матеріалами: radiovaticana.va