Кардиналу Ре виповнилося 80 років
  • Чтв, 30/01/2014 - 11:45

Кардинал Ре, один з найближчих співробітників Івана Павла II і один з найвпливовіших єрархів у Ватикані, 30 січня 2014 року відзначає 80-річний ювілей, втративши після цього можливість участі в конклаві.

Родом з північної Італії,  кардинал був до 2010 р. префектом Конгрегації у справах єпископів. До цього він працював на різних дипломатичних посадах перед єпископською посвятою і призначенням секретарем Конгрегації у справах єпископів в 1987 р. Іван Павло II призначив його в 1989 р. керівником Секції загальних справ Державного секретаріату, а в 2000 р. префектом Конгрегації у справах єпископів. До колегії кардиналів єрарх був приєднаний в 2001 році.

Зовсім недавно кардинал Ре, як старший серед кардиналів-єпископів, керував конклавом в Сикстинській капелі. У цій якості він запитав обраного архиєпископа Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольйо, чи хоче той прийняти вибір кардиналів.

Як префект Конгрегації у справах єпископів кардинал Ре підписав документ, яким Святий Престол зняв екскомуніку з чотирьох єпископів Братства св. Пія X в січні 2009.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va