Карітас ініціює розвиток паліативної допомоги в Івано-Франківській області
  • Срд, 23/09/2015 - 19:28

18 вересня 2015 року в рамках співпраці БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» та Департаменту соціальної політики ОДА в Івано-Франківській області відбувся семінар на тему: «Організація надання паліативного догляду для невиліковно хворих людей» для працівників відділень соціальної допомоги вдома районних територіальних центрів.

Проведений тренінг є третім на протязі цього року, який організований працівниками проекту.

Попередні два тренінгу були проведені для працівників Рожнятівського територіального центру, які надають послуги догляду за важкохворими. Сьогодні тренінг зібрав в переважній більшості керівників відділень соціальної допомоги вдома.

Семінар розпочався з представлення діяльності проекту «Паліативна допомога в Івано-Франківську», в рамках якої працює три мультидисциплінарні бригади з надання комплексу медико-соціальних та психологічних послуг паліативним хворим, допомагаючи їм та їхнім рідним побороти труднощі, пов’язані з тяжкою недугою, даючи свою підтримку та даруючи надію у завтрашній день.

Працівники проекту розповіли про свої основні завдання в роботі з тяжко хворими, коротенько розповіли деякі життєві історії та ситуації, які вразили їх під час роботи в Карітасі, поділилися планами на майбутнє, закликали присутніх до співпраці та налагодження механізму перенаправлення онкохворих людей за допомогою, консультаціями з приводу полегшення болю та профілактики виникнення ускладнень та вторинних захворювань.

Усі присутні погодились, що важливою передумовою для надання якісних послуг є проведення вузько спеціалізованих навчань та тренінгів по догляду за хворими, що сприятиме підвищенню якості надання соціальних послуг догляду вдома, полегшить працю самого працівника та в цілому дасть позитивний результат фізичного та психологічного здоров’я потребуючих.

Івано-Франківській Карітас готовий надати для Департаменту соціальної політики облдержадміністрації безкоштовні послуги з підвищення кваліфікаційного рівня соціальних робітників районних територіальних центрів та сприяти розвитку паліативної допомоги в області в рамках Меморандуму про співпрацю на 2016 рік.

Захід відбувся в рамках проекту «Паліативна допомога в м.Івано-Франківську» за фінансової підтримки Карітасу Архиєпархії Відня (Австрія).