Католицькій лікарні погрожують судом за відмову у стерилізації пацієнта
  • Втр, 22/09/2015 - 19:38

Американська  спілка захисту громадянських свобод (ACLU) загрожує судовим позовом  мічіганській католицькій лікарні за відмову у стерилізації пацієнта жіночої статі після її запланованого кесаревого розтину, вважаючи, що  немає медичних підстав  у відмові  стерилізації жінки.

Етичні та релігійні  настанови для  католицьких закладів охорони здоров'я було видано  конференцією  католицьких єпископів Сполучених Штатів у 2009 році.

Настанови, що стосуються стерилізації, вказують: пряма стерилізація чоловіків або жінок, постійна чи тимчасова, є заборонена в католицькому медичному закладі. Процедури, що ведуть до стерильності, допускаються, коли їх безпосереднім ефектом є лікування або полегшення існуючої серйозної патології, або коли простіше лікування є недоступним.

Лікарня Genesys є підлеглою Ascension Health, найбільшої католицької системи охорони здоров'я в США.

Медичні працівники, які є проти абортів або стерилізаційних процедур, є звільненими від них згідно федерального закону, розповів Washington Post професор права університету штату Іллінойс Робін Вілсон.

Однак, ACLU наполягає на тому, що федеральний захист не стосується цього випадку, і  що етичні та релігійні настанови не тільки витісняють релігійною доктриною кращу медичну практику, але також непропорційно шкодять жінкам.