Католицький паломник став «героєм» мережі після протистояння нападнику на дітей
  • Пон, 12/06/2023 - 16:24

24-річний француз і католик на ім’я Енрі став героєм соцмереж під назвою «герой з наплічником» (backpack hero) після того як зупинив зловмисника, який на дитячому майданчику атакував з ножем дітей та їхніх батьків.

Ця подія відбулась 8 червня на південному сході Франції у м. Аннесі, де 31-річний сирійський біженець напав з ножем на дітей та їхніх батьків на дитячому майданчику в парку. У результаті нападу двоє дорослих та четверо дітей, віком до 3 років, отримали серйозні поранення. Зараз вони перебувають в лікарні, їхній стан оцінюють як стабільний.

24-річний Енрі, який не назвав свого прізвища, перебував у той час на місці подій в рамках свого 9-місячного пішого паломництва з метою відвідати катедральні храми Франції.

Коли він побачив, що зловмисник атакує дітей, то одразу кинувся захищати їх. «Це такий момент, коли твій мозок відключається і ти починаєш діяти інстинктивно», - розповів він згодом в інтерв’ю для ЗМІ. – «Я тоді навіть не думав що роблю».

 

На відео, яке зняли випадкові свідки події, видно як Енрі намагається своїм наплічником відігнати нападника і в результаті останній таки втікає. Згодом нападника арештувала поліція.

Після того, як відео потрапило в мережу, Енрі назвали героєм за те, що він, незважаючи на небезпеку, намагався відігнати нападника. Французькі медія вважають, що завдяки втручанню Енрі вдалось уникнути поранень, а ймовірно і навіть смерті, багатьох інших дітей та дорослих у парку

«Я повівся так, як мав би повестись кожен француз», - каже Енрі в інтерв’ю для чисельних ЗМІ, які звертаються до нього за коментарем. В одному з коментарів він сказав, що як практикуючий католик вважає, що не опинився в тому місці випадково: «Вважаю, що я був у тому місці в той час і діяв так, як мене вела сила зсередини. Я відчув всередині велику силу, поштовх адреналіну… Для мене недопустимим було те, що на дітей нападають в такий спосіб, і я зробив те, що міг… Зі мною могло всяке статись, але я вважаю, що опинився там не випадково».

Жертв нападу у лікарні відвідав президент Франції Е. Макрон, котрий висловив співчуття постраждалим та подяку тим, хто втрутився з допомогою, інформує CNA