Католицький парох сирійського Алеппо: тут наше послання і звідси ми не підемо
  • Пон, 31/08/2015 - 11:41

«Наша присутність в Сирії – це наше послання і ми не підемо звідси. Ми більше любимо, більше прощаємо, більше свідчимо» - сказав о. Ібрагім Алсабаґ – монах-францисканець і парох майже зруйнованого сирійського міста Алеппо. Цими днями о. Алсабаґ в італійському місті Ріміні свідчив про життя в постійній небезпеці від джихадистів, а також і про досвід допомоги біженцям і про зустрічі з Богом у жестах любові. Про це інформує Радіо Ватикану.

«Я тут, щоб розділити з вами радість віри. Щоб жити під постійними бомбардуванням, з так званою Ісламською державою на порозі, потрібно або бути психічно  хворим, або бути близько Бога. Ми живемо у постійному браку всього необхідного. Ми є в кварталах, які контролює сирійська влада, але ісламісти від нас усього в кількох метрах. Кожного дня я бачу неймовірні страждання, але найтяжче бачити страждання дітей. Та попри це, ми в Алеппо кожного дня бачимо знаки Божої присутності, які може важко помітити у великому добробуті.» - розповідає о. Алсабаґ.

«Раніше, сказав мені один єпископ, ми думали, що краще мовчати про різниці, щоб тільки був мир, але, виглядає, Господь не прийняв таку нашу поведінку і зараз нас примушує говорити про Христа і всім Його сповіщати. Неймовірним є те, що зараз відбувається в Алеппо! Багато нових християн! Багато людей шукають Христа, а багато і тих, які стидаються насильства, яке бачать. І коли розуміють християнський ідеал, або бачать життя християн і красу Христового лиця, тоді спонтанно приймають Христову віру» - свідчить про ситуацію парох Алеппо.