Колишній футболіст «Манчестер Юнайтед» стане католицьким священиком
  • Птн, 23/12/2016 - 11:56

Можливо, ви чули про Філіпа Малріна, гравця футбольного клубу «Манчестер Юнайтед», котрий грав на полі разом з Девідом Бекхемом і приніс славу Ірландії, виступивши у 27-ми міжнародних іграх. Футболіст вирішив відкласти професійну кар’єру, бо відчув покликання до священства.

Як повідомляє CNA, Філіп планує стати католицьким священиком-домініканином.

«Віддати себе цілком Богові через визнання віри в Євангеліє, мати Його за приклад, і, незважаючи на наші слабкості і недостатки, довіряти Йому, що Він перемінить нас своєю благодаттю. А перемінені, ми зможемо передавати радість зустрічі з Ним усім, кого зустрінемо – для мене це найкраще відображається в житті домінікан, і саме тому я обрав цей чин», – розповідає колишній футболіст.

Філіпу 38 років, він народився в Ірландії. Футбольну кар’єру розпочав в 1994 році. Його товариші по команді не могли приховати свого подиву з того, що він покидає всесвітню славу і заробіток в 500 тисяч фунтів заради того, щоб скласти обітницю вбогості, чистоти і послуху як католицький священик.

У 2009 році Філіп вступив до Папського ірландського коледжу в Римі, щоб пройти необхідне навчання з філософії та теології. А цієї осені отримав дияконські свячення з рук Архиєпископа Белфасту, Діармуіда Мартіна, в Дубліні. Планується, що священичі свячення відбудуться в 2017 році.