Комісія УГКЦ Справедливість і Мир започаткувала серію парафіяльних зустрічей у Городку
  • Втр, 22/03/2016 - 15:26

20 березня 2016 року у місті Городок Стрийської єпархії УГКЦ відбулася одноденна зустріч у колі парафіяльної спільноти при храмі Переображення Господнього. Тематикою зустрічі була «Соціальна Доктрина Церкви. Соціальний вимір посту».

Заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука спільно із місцевим душпастирем о. Тарасом Цікало впродовж 4 академічних годин спільно із місцевими держслужбовцями, науковцями, працівниками, пенсіонерами, людьми різних прошарків суспільного життя, розглядали та дискутували на актуальну для християн тематику – практику посту із її значенням для особи та суспільства.

Розповівши на початку зустрічі про діяльність Комісії в Україні, о. Олег Лука презентував відео- та аудіо-диски Соціального вчення Церкви, також про можливість спільної співпраці при парохії та проведення цілої серії парохіяльних зустрічей впродовж року. Звертаючи увагу на християнську практику посту, учасники мали можливість дізнатися про історичні витоки посту, його біблійне та святоотцівське, літургійне та медичне значення. Окрім цього, розглянули можливості даної практики сьогодні на рівні особистому та суспільному.