Конгрегація Східних Церков підтвердила декрет про суспенду о. Зеновія Бенся
  • Чтв, 12/06/2014 - 09:56

До Канцелярії Стрийської єпархії УГКЦ надійшла відповідь з Конгрегації Східних Церков щодо рекурсу о. Зеновія Бенся, в якій зазначено, що Дикастерія, дослідивши матеріали справи, взявши до уваги важкість вчинених злочинів о. Зеновієм Бенсем, відкинула рекурс та потвердила Декрет про суспенду о. Зеновія Бенся від 07 листопада 2013 року, накладену на нього Єпархіальним єпископом (в тому часі Апостольським Адміністратором) Преосвященним Владикою Тарасом Сеньківим.

Священик Стрийської єпархії Зеновій Бенсь, який проживає у м. Городок, Львівської області, покараний карою суспенди. Йому забороняється виконувати усі священнодіяння: служіння Божественної Літургії, уділення Святих Тайн, служіння молебнів, акафістів, вечірні, утрені і інших публічних Богослужінь, чину похорону і уділення інших таїнств, приймаючи це як лік для оздоровлення душі та священичого сану.

Преосвященний Владика Тарас застерігає всіх вірних від участі в будь яких священнодіяннях, які б очолював о. Зеновій Бенсь, оскільки така участь є важким гріхом, як також злочином проти церковного закону.