Курсанти відвідали духовні місця Галичини
  • Пон, 30/03/2015 - 14:56

28-29 березня 2015 року курсанти Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відвідали монастирі та святині Галичини. У духовній поїздці взяли участь курсанти першого курсу, які до вступу у військовий заклад брали участь у АТО на Сході України. Разом із майбутніми офіцерами подорожував о. Степан Сус – Голова Центру Військового Капеланства та настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ, а також бр. Юрій Балух, військовий капелан. Духовна поїздка була організована Центром Військового Капеланства ЛА УГКЦ.

Маршрут духовної подорожі пролягав через м. Стрий, де курсанти відвідали Катедральний храм Успення Пресвятої Богородиці. У катедрі семінарист Львівської духовної семінарії Святого Духа бр. Володимир Мамчин розповів історію храму та чудотворної ікони Ліської Богородиці. На завершення усі спільно помолилися до ікони за мир в України.

У с. Гошів паломники побували на Ясній Горі, де знаходиться монастирський коплекс монахів Чину Святого Василія Великого, якому понад 500 років. У центральному храмі ігумен обителі о. Дам’ян Кастран провів для молоді екскурсію та розповів історію цього святого місця. По завершенні кожен міг помолитися до чудотворної ікони Гошівської Богородиці, напитись води із джерела та побути у тиші.

У монастирі Згромадження Сестер Пресвятої Родини черниці радо прийняли молодь на нічліг. В обителі хлопці переглянули духовний фільм, а перед сном помолилися за військових, поранених, полонених та мир в Україні. Вранці прочани взяли участь у Святій Літургії, приступили до Святих Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії.

На завершення молодь відвідала смт. Міжгір’я, поруч якого знаходиться Національний природний парк «Синевир».