Лідери християнських Церков Близького Сходу закликали ООН надати допомогу іракським християнам
  • Пон, 22/09/2014 - 21:16

Вісім лідерів християнських Церков Близького Сходу, включаючи патріархів Халдейської католицької та Сирійської католицької Церкви, зібралися в приміщенні ООН в Женеві, щоб закликати до міжнародного втручання для захисту християн від бойовиків «Ісламської держави», повідомляє 18 вересня CWN.

«Грунтуючись на міжнародних гуманітарних законах, міжнародне співтовариство зобов'язане втрутитися і несе відповідальність за захист громад і людей, що страждають, про що говорить формулювання, розроблене Генеральною асамблеєю ООН в останні роки, - йдеться в їх спільній заяві. - Відповідальність за захист виникає, коли держава - як у випадку Іраку - не здатна захистити власних громадян».

«Ми наполегливо вимагаємо, щоб гуманітарна, фінансова та соціальна допомога і захист були надані нашим громадам, - підкреслюють автори заяви. - Це вкрай необхідно, особливо в зв'язку з наступаючим зимовим сезоном, щоб гарантувати дах над головою для переміщених людей, адекватні умови життя, відповідну медичну допомогу та можливість для дітей відвідувати школу».