Літній відпочинок на березі моря для дітей українських військових
  • Суб, 04/06/2016 - 16:13

У понеділок, 6 червня, на Одещині стартує літній табір для дітей військовослужбовців. Відпочинок організовано Департаментом Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України спільно з Морським апостолятом УГКЦ та за фінансової підтримки благодійного фонду «Renovabis».

Цьогорічний літній табір триватиме від 6 до 10 червня 2016 року на базі відпочинку «Шахтар», що в Затоці на Одещині. У ньому візьмуть участь 50 дітей військовослужбовців Військово-морських сил України, Державної прикордонної служби, а також діти, чиї батьки служать у батальйоні територіальної оборони «Шторм». Увесь цей час з дітьми працюватимуть сестри Згромадження Воплоченого Слова та семінаристи Дрогобицької духовної семінарії.

Програма перебування дітей у таборі передбачатиме відпочинок на березі моря, ігри, квести, катехитичні заняття, а також цікаві екскурсії. Зокрема, запланована поїздка до м. Білгород-Дністровський, де знаходиться фортеця –  історико-архітектурна пам’ятка XIII–XV століть. Окрім того, учасники табору матимуть унікальну нагоду поспілкуватися з сучасними кобзарями,  які навчать дітей робити кобзи та виконувати на них стародавні кобзарські пісні.

Урочисте відкриття дитячого літнього табору відбудеться в понеділок, 6 червня 2016 року, спільною молитвою, святковими виступами та смачним частуванням. На цьому заході буде присутній о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Такий відпочинковий табір для дітей українських військовослужбовців на Одещині організовують уже третій рік поспіль.