Ліванський єрарх: дії ісламістів повертають людство в доісторичні часи
  • Втр, 02/09/2014 - 22:00

Дії ісламістів в Іраку повертають людство в доісторичні часи - в ту епоху, коли не існувало ніяких законів, вважає ліванський кардинал Бутрос Раї, маронітський Патріарх Антіохії.

Єрарх висловив обурення мовчанням світу  перед обличчям жахливих злочинів, які здійснюються в Іраку проти християн. Він нагадав, що православні й католицькі патріархи і єпископи Близького Сходу направили послання до міжнародного співтовариства, арабського світу і Європейського Союзу із закликом усвідомити відповідальність і покласти край фундаменталістським угрупованням в регіоні заради порятунку гідності людства і збереження миру на планеті. "Ці групи загрожують всьому світу, тому що вони є багатими та отримують фінансову та військову підтримку від різних країн. Вони становлять величезну загрозу!", - сказав кардинал.

Кардинал Раї нагадав, що християни з'явилися на Близькому Сході ще 600 років, до появи ісламу, а протягом майже 1400 років відбувався обмін цінностями між прихильниками цих двох релігій. "Ми разом побудували культуру і цивілізацію", зазначив єрарх,  говорячи про історію Сирії, Єгипту, Йорданії, Палестини, Іраку та інших близькосхідних країн.