Львівський храм не зміг вмістити усіх, хто прийшов попрощатися з Віктором Гурняком
  • Срд, 22/10/2014 - 12:38

Сьогодні, 22 жовтня, у Львові прощаються з загиблим героєм, добровольцем батальйону «Айдар», активістом та фотографом Віктором Гурняком. До храму святих апостолів Петра і Павла, де відбувалася літургія, прийшли тисячі людей: родичі, друзі, побратими.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Люди принесли десятки вінків та сотні квітів. Серед присутніх було багато пластунів.

У церкві було дуже тісно, однак храм не зміг вмістити всіх охочих попрощатися з героєм. Багато людей були змушені стояти надворі. В кожного на очах бриніли сльози.

Як зазначив священик, Віктор Гурняк долучився до тих героїв, які століттями воювали за рідну землю. Все своє життя він віддав громадській діяльності. Він не тільки був добровольцем батальйону «Айдар», а й активним учасником Майдану, пластуном і справжнім другом.

Священик попросив попрощатися із загиблим героєм лише його найближчих родичів. Після літургії поминальна хода рушила пішки на Личаківське кладовище. Через це всі дороги у центрі перекрили, у церквах дзвонять дзвони.

Частково перекритий рух транспорту за маршрутом: пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Пекарська – Личаківське кладовище.

Чин похорону відбудеться о 13.00 год. на Личаківському кладовищі біля пам’ятника Пласту на Меморіалі Української галицької армії.

Нагадаємо, 27-річний львівський фотокореспондент Віктор Гурняк загинув у зоні проведення антитерористичної операції в неділю, 19 жовтня, у Луганській області.