Любов наших патріотів проявляється у їхньому свідомому виборі бути на передовій, любов же нашої Церкви – чинити їм всіляку підтримку
  • Втр, 28/07/2015 - 21:06

Любов. Любов – основа людських взаємовідносин. Любов – головна причина існування людини і світу загалом. Любов – наріжна тема проповіді Ісуса Христа і Його Святого Євангеліє. Саме Він сказав: «По любові впізнають, що ви – мої учні» (Ів. 13, 35). Властиво, любити – значить бути людиною.

В той же час, ми живемо у дуже непростий період – період неоголошеної війни. Цей час характеризується ненавистю, нестабільністю, агресією. І, не зважаючи на це, навіть в ньому є щось, що ще тримає нас, українців, в якомусь оптимістичному тонусі, що не дає нам остаточно опустити руки, що не дає нашим військовим на Сході скласти зброю і забути все, в що всі ми віримо. Це є любов.

Споконвіків християнство несло в світ поняття любові як своє кредо і так воно є до сьогодні. Церква була і залишається тим «будильником», який кожного дня пригадує усім нам, що Бог нас любить і ми повинні любити Бога через ближніх. Більше того, Церква не просто «сухо» пригадує нам це, вона активно доводить те, що любов – найбільша наша сила. Ось і в п’ятницю, 24 липня, за дорученням нашого правлячого Архієрея Кир Володимира (Війтишина), Івано-Франківська Архієпархія надала чергову допомогу військовослужбовцю із зони АТО. Боєць Національної гвардії Літанюк Ігор отримав нові берци, тактичні окуляри, військову форму та засоби зв’язку, вартістю 4956 грн. Закупівлю всіх речей здійснив Економічний відділ Архієпархіального управління, на чолі з о. Михайлом Клапківом.

Це вже далеко не перша і не остання подібна волонтерська ініціатива, яка знову і знову доводить світові, що Церква, за дорученням її Божественного Засновника Ісуса Христа, буде творити діла любові, діла милосердя. Знаємо, що, коли любимо, хочемо творити тільки добро, тільки приємність і ця любов наповнює нас, змушує до самопожертви. Любов наших патріотів проявляється у їхньому свідомому виборі бути на передовій, любов же нашої Церкви – чинити їм всіляку підтримку, роблячи діла милосердя, які ніколи не мають меж!