«Ми переживаємо встановлення капеланства в «горячий» час», - архипастир воїнів
  • Птн, 08/08/2014 - 16:04

7 серпня в прямому ефірі «Радіо Марія» єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, розповів про актуальний стан встановлення капеланства (військового духовенства) в українському війську.

Архипастир зазначив, що «ми переживаємо встановлення капеланства в «горячий» час». До створення інституту капеланства Церква і держава «йшли довгим шляхом» і «тепер священики пропонують своє служіння в зоні АТО». Архиєрей наголосив, що «священик серед війська несе суттєву силу, яка підтримує військовослужбовця у бойових діях». Однак «в бою священик не повинен брати участь», він радше «має формувати християнський дух воїна».

Багато священиків зголошуються до служіння військовим, «їх не страшить ворог» і Департамент капеланства надає всіляку допомогу для належного служіння капелана.

Підсумовуючи, владика Михаїл наголосив, що воїни потребують капеланів і розпорядження Уряду про офіційне запровадження капеланства у війську має важливе значення.