Митрополит Ігор: «Людині потрібно здобувати Господа, а не світ, бо світ не спасає, а Бог спас увесь люд цього світу»
  • Втр, 06/10/2015 - 00:40

Це підкреслив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський під час своєї проповіді 4 жовтня 2015 року у монастирському храмі Пресвятого Серця Ісуса (м. Жовква, вул. Василіанська, 4).
 
З проханням про архієрейське благословення і щирими привітаннями зустрічали Митрополита Ігоря монаша спільнота Чину св. Василія Великого із ігуменом о. Веніамином Чернегою та запрошеними священиками.
 
«Людина пересувається своїм життям у горизонтальному напрямі, живе та діє на землі; але її земне буття постійно пересікається з вертикальним напрямом: думами про Бога, Небесне Царство, про безсмертність, щастя, тобто, з відношенням до вічності. Це становить хрест, пересікання двох ліній: дочасної та вертикальної, вічної. Вертикальна лінія веде до Бога, це – зв'язок людини з Богом. Як ми, якими вузлами пов’язані з Господом? Він закликає усіх до праці над спасінням душі, але вказує, що на землі необхідно її погубити ради нього та Євангелії? Отже, жити з Богом та Євангелієм, означає втрачати душу для світу, йти врозріз з пропозиціями світу, не потурати йому своїм життям. Людині потрібно здобувати Господа, а не світ, бо світ не спасає, а Бог спас увесь люд цього світу» – запевнив Митрополит.
 
По завершенні Божественної Літургії, монаша спільнота висловила слова вдячності Архиєрею, відтак Мирополит уділив усім присутнім архиєрейське благословення.