Молодь Київської архиєпархії поділилась враженнями з поїздки на Тезе у Валенсію
  • Срд, 13/01/2016 - 12:17

В днях з 24 грудня по 4 січня молодь Київської архиєпархії подорожувала Європою, та взяла участь у щорічних новорічних зустрічах Тезе, які цьогоріч проходили у Валенсії (Іспанія). Повідомляє прес-служба Паломницького центру Апостола Андрія.

На Тезе у Валенсії всі учаснкики дотримувались розпорядку за яким жили 4 дні. Вранці о 8:30 збиралися на парафіях, де мали спільну молитву і розважання. В цих молитвах славили Бога і просили в Нього миру для світу. Після молитви відразу відбувалася праця в групах. На цих групах учасники ділилися своїми проблемами, з якими зустрічалися і зустрічаються, та про проблеми, що є присутні в їхніх країнах. В цей час українці дізнавалися про проблеми в інших країнах, а ті в свою чергу, про українські проблеми. Також були запитання на які відповідали учасники Тезе і ділилися своїми переживаннями.

Після праці в групах був вільний час до 12:00 год. З 12:00 до 13:00 учасники Тезе мали спільний обід, який отримували під відкритим небом у теплій Валенсії. Під час такого обіду всі сидячи на траві обмінювалися своїми радісними моментами від перебування в Тезе і спілкувалися на різні цікаві теми. Це зближало молодь до відкритості та щирості один до одного. Після обіду, маючи трохи вільного часу, по різних церквах Валенсії відбувалися свого роду конференції, які були довільними у виборі, але потрібні та важливі для духовного та інтелектуального розвитку. О 18:00 була спільна вечеря, а о 19:00 починалися молитви та розважання.

По закінченню молитов, був вільний час. Можна було оглянути вечірню Валенсію. «Сім’ї у яких жила молодь Тезе надзвичайно добрі та щирі» говорить одна з учасниць Тезе – Ірина Гатун. «Вони відкриті до розмови, і є радісними, що прийняли в свою оселю молодь з іншої країни». Так кожен в сім’ї ділився своєю культурою і духовністю.

Саме святкування Нового Року також було надзвичайно цікавим. 31 грудня в вечері о 23:00 год. спільноти збиралися при парафіях на спільну молитву. Після молитви, яка тривала до 24:00 всі вийшли на двір, щоб милуватися новорічними феєрверками, а потім найцікавіше – «Представлення Народів». Всі спільноти представляли свою культуру, традиції, пісню. В цих представленнях були присутні цікаві ігри, банси, національний одяг. Паралельно була смачна їда, яку приготували мешканці Валенсії для учасників Тезе. Українці також справили не аби яке враження на молодь в Тезе своїм співом, вишиванкою, танцями та цікавими іграми, адже  Україна є багатою у своїй культурі.

Вранці наша спільнота о 9:00 вирушила до Барселони. В Барселоні спільнота провела незабутні 9 годин. Це місто залишилося в пам’яті кожного. Величні храми, цікаві музеї, парк Гавдіна та багато іншого залишило цікаві спогади про це величне місто. Значна частина молоді із задоволенням ще хоч би один раз відвідала це привабливе місто. У вечері автобус рушив до Генуї. Це місто у Франції є портовим місто і приваблює своєю архітектурою та визначними місцями. Хоч погода у цей день була не досить хорошою, про те, це не завадило пройтись містом та оглянути важливі об’єкти. Після екскурсії всі продовжили подорож до України, але попереду на всіх чекало чудове місто Падово – місто св. Антонія. Приїхавши до Падово на всіх чекав готель, де можна було добре відпочити і набратися нових сил. Наступного дня , всі відвідали Храм де знаходяться мощі святого Луки, а потім пішли до храму з мощами св. Антонія. Після Падова автобус рушив до романтичної Венеції. Цей день став пам’ятним для усіх учасників Тезе оскільки вони мали можливість спільно молитися на недільній Божественній Літургії  з заробітчанами. Молитву очолив о. Олег Лучка. Він коротко розповів присутнім про учасників Тезе. « Ми є схожі до Пресвятої родини, яка також йшла до Єрусалиму і не знала що їх чекає в дорозі, де і в кого їм прийдеться ночувати. Так само подібно й ми їхали в Тезе і і не знали, що нас чекає». Після Богослужіння всі вирушили у екскурсійний похід вулицями цікавої Венеції і насолоджувалися прекрасними моментами та цікавими спорудами цього міста. Особливо багатьом сподобався храм св. Марка, який милує око своєю пишністю. Після прогулянки Венецією о 21:15 вирушили до Будабешту, а опісля в Україну.