Монс. Ауса: зупинити звірства по відношенню до християн і інших віруючих
  • Пон, 02/05/2016 - 10:28

«Захистити свободу віросповідання та інші права людини. Зупинити звірства по відношенню до християн і інших віруючих»: цій темі була присвячена конференція, що відбулася днями в Нью-Йоркському відділенні ООН. Організатором зустрічі виступило постійне представництво Апостольського Престолу при ООН у співпраці з асоціаціями CitizensGo, MasLibres і «На захист християн».

Коли до людської гідності ставляться з «таким презирством», як в наші дні, світ повинен стати глобальним співтовариством, в якому кожна людина в дусі солідарності покликана конкретними справами захищати і любити свого ближнього. З таким проханням до учасників конференції звернувся постійний спостерігач від Апостольського Престолу при ООН архиєпископ Бернардіто Ауса. У своїй промові прелат говорив про те, що в багатьох районах планети християни та інші релігійні меншини страждають від жорстоких переслідувань - від Близького Сходу до африканських країн.

Монс. Ауса нагадав слова Папи Франциска, що пролунали в вересні минулого року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку: християни, поряд з іншими культурними та етнічними групами, а також представниками релігійної більшості, «які не хочуть брати участь в ненависті і божевіллі», «встали перед вибором: втікати або заплатити за свою прихильність до добра і миру власним життям або рабством». Святіший Отець закликав до випробування совісті людей, «відповідальних за ведення міжнародних справ», щоб вони зробили «все можливе для припинення і запобігання систематичному насильству по відношенню до етнічних і релігійних меншин, а також для захисту мирного населення».

Монс. Ауса підкреслив, що кожен «грає певну роль» в тому, щоб ясно почули крики «дітей і людей похилого віку, чоловіків і дружин, матерів і батьків, мільйонів людей», чиє життя змасакроване «систематичним садизмом» тих, хто катує, поневолює, гвалтує і вбиває невинних людей.