Мученики мають силу, якої не сподіваємося – кардинал Паролін
  • Втр, 15/04/2014 - 23:59

Мученики – такі самі люди, як ми, навіть якщо здаються нам героями, яким чужі наші обмеження і непослідовності. Однак, власне в слабості у них дозріла внутрішня сила, якої ніхто не сподівався. Джерелом її є молитва, щоденна любов до вбогих, Літургія. Про це сказав кардинал Пєтро Паролін під час вечірньої екуменічної молитви у Базиліці Матері Божої за Тибром.

Щороку напередодні Страсного Тижня Спільнота св.Єгідія вшановує в цьому місці нових мучеників. Ватиканський Держсекретар очолив Літургію. Під час проповіді єрарх покликався на приклад Івана Павла ІІ, який часто говорив про велику жертву, яку склали багато представників його покоління. Вони змогли засвідчити, що власні справи, добре влаштоване життя і навіть виживання не є більшими за вірність Євангелії. І, не зважаючи на слабкість, змогли опертися злу.

За словами кардинала, мученики близькі нам у своїй слабості. Вони показують, що сила походить від Бога, і що завжди можна вийти з себе і досягнути того, хто є далеко, навіть якщо він вважає себе нашим ворогом.    

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va/