На Близькому Сході спостерігається масовий відтік християн: Переслідування наростає
  • Втр, 28/05/2024 - 16:07

В контексті збільшення конфліктів і економічних складнощів на Близькому Сході, християнські громади продовжують скорочуватися, спонукаючи до зростання рівня переслідувань.

Інформація, надана Міжнародним християнським концерном (ICC), свідчить про те, що кожен місяць все більше християн залишають країни Близького Сходу. Ситуація є особливо тривожною в Іраку, Сирії, Палестині, а також у Єгипті та Лівані.

Християнські громади, що є одними з найстаріших у світі, стикаються з безпрецедентними викликами, які включають в себе війни, політичну нестабільність і зростаючі переслідування.

Християни мали значний вплив на культурне та політичне формування Близького Сходу задовго до появи ісламу і інших сучасних політичних рухів. Проте, останні 20 років показали драматичне зменшення їхньої чисельності та впливу.

Історичні та сучасні конфлікти сприяли суттєвому зменшенню християнського населення на Близькому Сході, особливо після подій, пов’язаних з війнами в Іраку та Сирії та агресією ІДІЛ.

Відсутність християн збіднює міжконфесійні контакти та взаєморозуміння, збільшуючи ізоляцію та стигматизацію релігійних меншин.

ICC закликає міжнародну спільноту втрутитися та надати підтримку, щоб забезпечити безпеку і стабільність для християн, що вирішили залишитися на Близькому Сході, і відновити міжконфесійний діалог.