На місці загибелі екіпажу вертольота МІ-8 відкрито пам’ятний хрест
  • Суб, 15/11/2014 - 17:24

Під Слов’янськом Донецької області на місці загибелі екіпажу вертольота МІ-8, на борту якого був генерал Національної гвардії Сергій Кульчицький, відкрито пам’ятний хрест.

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС України, у церемонії відкриття взяли участь голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко, заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, начальник Західного територіального об’єднання Національної гвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров, виконуючий обов’язки міського голови Слов’янська Олег Зонтов, представники громадськості, друзі та колеги по службі загиблих.

Як повідомлялося, 29 травня особовий склад Нацгвардії на чолі з генералом Кульчицьким знаходився у гелікоптері Мі-8МТ Національної гвардії України, який після розвантаження продуктів харчування та проведення ротації особового складу на п’ятому блокпосту повертався з району гори Карачун. Там він зазнав обстрілу та був підбитий, у результаті чого загинуло 12 чоловік: шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи двох членів екіпажу гелікоптера та шість представників спецпідрозділу МВС України.