На Закарпатті відбувся вишкіл аніматорів
  • Втр, 20/01/2015 - 20:47

З 14 по 17 січня 2015 року в місті Ужгород при монастирі отців Францискан Східного обряду відбувся вишкіл аніматорів на тему «Роль лідера у спільноті», в якому взяло участь близько 25 молодих людей з Ужгорода, Бороняви, Джублика, Хуста. Протягом чотирьох днів молодь мала змогу не тільки дізнатися багато корисної інформації, але і весело провести час у колі ровесників, які згодом стали однією спільнотою.

Вишкіл проводили: бр.Августин Зикляк ЧСВВ, с.Антонія Шелепило ЧНІ, с.Миколая Степась ССПДМ кожного дня молодь слухала науки про те, як бути добрими лідерами, якими рисами володіє справжній лідер, про те, що прикладом доброго лідера є сам Ісус Христос, про людські відносини, «запобіжну систему виховання» св. Івана Боско та багато іншої корисної інформації, яку доведеться застосовувати в часі літніх молодіжних таборів. Всі науки супроводжувалися іграми на згуртованість, співами, бансами, що дало змогу кожному бути активним учасником вишколу, проявити свої здібності та вміння, бути організованим та об’єднатися не у маленькі групки, але в одну команду, яка підтримує та допомагає один одному.
Кожного дня учасники вишколу мали Божественну Літургію в монастирській Церкві, а вечорами майбутні аніматори мали змогу збиратися на молитовних зустрічах у стилі Тезе, що стало доброю нагодою для об'єднання молодих людей довкола Христа. Співи, молитви, свідоцтва були для всіх приводом подяки за дар життя та ще однією можливістю до прослави нашого Небесного Отця, особливо в теперішній не легкий для нашої Батьківщини час.

Заключною частиною перебування на вишколі стала акція на театральній площі в центі міста Ужгород, де молодь колядою прославляла Бога і свідчила іншим, що справжню радість нам приносить Христос. Кожен мав змогу вже тут проявити свої лідерські вміння і запросити людей до слухання колядок, якими молодь прославляла новонароджене Дитятко. Кожен учасник відчув радість проголошення слова Божого, бажання йти серед людей і говорити про те, що народився Месія. Колядуючи, молодь пройшлися всією набережною, де люди не тільки слухали але й підспівували, що було дуже приємно бачити і чути, бо вже був відчутний результати праці. Отож, вишкіл аніматорів дав кожному присутньому можливість зрости у християнському дусі.
По закінченні вишколу молодь склала особливу подяку отцям та братам францишканам, які привітно прийняли всіх учасників у своєму домі, а також організаторам вишколу аніматорів, зокрема о. Мелетію Рішко ЧСВВ, о. д. Теодору Станинцю СПБ та бр. Еміліяну Семенишину ЧБМ, які зуміли створити теплу атмосферу взаємодовіри між молоддю, запалити іскру любові у молодих серцях! Тепер місія майбутніх аніматорів – бути апостолами серед людей і нести добру звістку та любов у серця інших.

Альона Перец