Нічний притулок для бездомних відкритий за ініціативою Папи
  • Пон, 12/10/2015 - 14:39

За фінансової підтримки Апостольської елемозинарії недалеко від Ватикану був відкритий нічний притулок для бездомних. У ньому зможуть ночувати одночасно 34 особи. Управлінням благодійною установою займаються сестри Конгрегації Місіонерок Любові - чернечої спільнотою, заснованої Матір'ю Терезою з Калькутти.

У церемонії відкриття притулку взяв участь елемозинарій Святішого Отця архиєпископ Конрад Краєвський, а також перші гості та волонтери благодійної структури.

У приміщенні, де розмістився нічний притулок, донедавна перебували офіси однією з туристистичних фірм. Його власник - Генеральний дім Ордену Єзуїтів - вирішив передати будівлю в розпорядження папи Франциска, відгукнувшись, таким чином, на заклик Святішого Отця до ченців, надати свої приміщення для потреб бідних.

Понтифік побажав, щоб у цій будівлі могли знайти притулок особи, які не мають даху над головою.

Нова структура отримала назву "Дар Милосердя". "Дар, бо це справжній дар чернечої громади; Милосердя - бо це друге ім'я любові, яке виражається через конкретні і щедрі жести щодо ближніх", - пояснюється в спеціальному повідомленні Апостольської елемозинарії.

Заселення в притулок відбувається після співбесіди з черницями. Проживання в ньому має тривати не більше тридцяти днів. Діяльність установи здійснюється згідно з точниим графіком, якого зобов'язані дотримуватися усі її гості.

Подібний притулок для жінок діє на території Ватикану вже з 1988 року, з часів понтифікату Івана Павла II. Він розрахований на 50 осіб, 30 з яких ночують тут постійно.