Українське різдво в Італії
  • Срд, 24/01/2018 - 16:04

Різдвяні свята для семінарійних колядників були в родинній атмосфері, а родиною для них стали українці емігранти в Італії. Розпочалися святкування в великому паломницькому центрі м. Помпеї, де знаходиться чудотворний образ Богородиці. Там разом з місцевим парохом о. Ігором Стусом мали Божественну Літургію та свят-вечір. Окрім того мали нагоду колядувати для невеликої громади українців м. Соренто.

- текстиль для кухні - https://provenceshop.com.ua

Вже зранку в свято Різдва ГНІХ вирушили до однієї з найбільших українських парохій в м. Казерта, а також занесли український різдвяний настрій українцям в м. Ачерра. Тут колядників приймав парох о. Ігор Данильчук. Вже наступного дня були й серед українців в м. Салерно, на чолі з о. Іваном Борином. Наступними днями колядували для українців в містах Капуа, Мондрагоне, Терні. Згодом були в гостях в м. Перуджа в о. Василя Гушуватого. Тут разом з парохом мали нагоду відвідати Асиж, звідки походив святий Франциск. І нарешті колядники опинилися в місті, в яке ведуть всі дороги, вічному Римі. Тут співом звеселяли серця вірних на парафії Царя Христа оо. Василіан, зокрема співали для спільноти «Матері в молитві».

Окрім того з колядою завітали до владики Діонізія (Ляховича), апостольского візитатора для українців-католиків в Італії та Іспанії та владики Іринея (Білика), каноніка Папської Базиліки Санта Марія Маджоре. Принесли радість Різдва до генерального дому сестер СНДМ в Римі та до обителі сестер катехиток св. Анни. Були в гостях в українській колегії свщмч. Йосафата та в грецькій колегії. Не оминули колядники й спільноту товариства Свята Софія на чолі з президентом о. Марком Семегеном. Опісля відвідали міста Каттоліка, Брешія та Дезендзано. Виконавши свою місію, хоч втомлені, але щасливі колядники повернулися до рідної України.

стаття: Олексій Стронський

Інформаційний центр ІФДС