Новий магістерський студій по теології Йозефа Ратцінґера засновано у Римі
  • Срд, 11/05/2016 - 19:35

Інститут патристики Авґустиніанум Папського Лятеранського Університету розпачав нову магістерську програму «Йозеф Ратцінґер: Наукова діяльність і духовність». В часі цього дворічного магістерського студію студенти у два семестри зможуть ознайомитись із теологічними працями Папи-емерита Бенедикта ХVІ. Повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

Основна ціль студію дати можливість студентам краще розуміти католицьку віру через призму вивчення теології Бенедикта ХVІ.

Ця магістерська програму уже користується великою популярністю – авдиторії завжди переповнені. Навчання за вибором можна обрати італійською, або англійською мовою.

«Без сумніву Рацінґер – один з найбільших теологів ХХ століття… Сучасна молодь спрагла доброї теології і голодна текстів, які їм можуть дати щось більшого аніж просту інформацію та історико-критичний аналіз. Зараз ми спостерігаємо за правдивим «Ратцінґер-Ренесансом», який розпочався ще за його життя. Всього кілька років після його зречення з Папського служіння розгортаються дискусії стосовно важливих теологічних тем, ним піднятих, і знов відкриваються важливі теологічні методи, як наприклад алегоричне тлумачення Святого Письма» - розповідає про нову магістерську програму о. Флоріян Колгавс.

«Властиво Бенедикт ХVІ створив термін «герменевтика тяглості», який є надзвичайно важливим для автентичного розуміння ІІ Ватиканського Собору. Десятиліттям в теології Собор приймався, як розрив в історії Церкви, створена нова хронологія, так, неначе б з Собором усе почалося. І однією з найбільших залуг Рацінґера в теології є те, що саме він не допустив цій ідеї розвинутися. І саме через це його так ненавиділи» - оповідає о. Колгавс