Очільник Комісії єпископатів ЄС: участь у виборах – нагода покращувати союз
  • Срд, 05/06/2024 - 11:10

У зверненні напередодні виборів до Європарламенту єпископ Маріано Крочята нагадує про відповідальність громадян, пов’язану з правом голосу.

 

У країнах Європейського Союзу добігає до завершення виборча кампанія: від 6 до 9 червня 2024 року відбудуться вибори депутатів до Європарламенту. В цьому контексті очільник Комісії єпископатів Європейського Союзу єпископ Маріано Крочята зверунувся із закликом, в якому заохочує всіх громадян ЄС, а особливо католиків, взяти участь у голосуванні.

Ієрарх наголосив на тому, що це потрібно зробити «у відповідальний спосіб, обираючи тих кандидатів і партії, які будуватимуть кращу Європу для всіх, Європейський Союз спільних і справжніх цінностей, який дбає про мир, як на нашому континенті, так і поза його межами, а також просуває справедливість, права людини, демократію, солідарність і піклування про наш спільний дім».

Голова COMECE, цитуючи одне з попередніх звернень цієї організації, визнає, що «Європейський Союз не є досконалим», але, як підкреслює він, «ми хочемо спільно покращувати його, користаючи з доступних нам демократичних інструментів, починаючи від права голосу».