Опублікували доповідь про переслідування християн у мусульманських країнах у серпні
  • Пон, 16/11/2015 - 10:50

Американський «Gatestone Institute» опублікував наступну доповідь серії «Переслідування християн мусульманами». У центрі серпневого огляду – політика замовчування адміністрацією Обами і американськими ЗМІ фактів переслідування християн на Близькому Сході.

«У заявах уряду США і ЗМІ не звучить засудження переслідування християн. Вони говорять – «Це не істинний іслам. Це збочений образ ісламу». У центрі їхньої уваги – образ ісламу, а не жертви. Про них ніколи не згадують», – коментує ситуацію в західних ЗМІ халдейский Архиєпископ Башар Варда.

Іракський католицький священик з Ербіля Дуглас аль-Базі, що пережив 9 років тому тортури в таборі джихадистів, також засудив західну відмову прийняти реальність ісламу: «Я пишаюся тим, що я – громадянин Іраку, я люблю свою країну. Але моя (мусульманська) країна не пишається тим, що я є її частиною. Те, що відбувається з християнами, – не що інше як геноцид. Я прошу вас не називати це конфліктом. Це геноцид ... Коли іслам живе серед вас, це нормально. Але коли християни живуть серед мусульман (як меншість), це неприйнятно. Прокиньтеся! Вони знищать вас. Ми, християни на Близькому Сході, – єдина група, яка бачила обличчя зла».

В огляді серпневих подій автор доповіді – фахівець у сфері арабської мови та ісламу Раймонд Ібрагім – розповідає про найгучніші випадки переслідувань християн у різних мусульманських країнах.
Як приклад дикої жорстокості, яку чинять джихадисти над християнами, що відмовилися прийняти іслам, автор наводить випадок Мокласа Юсефа Батка. Цього іракського християнина осліпили за відмову стати мусульманином.

У соцмережах опублікували фото ассирійських жінок, яких викрали в кінці серпня. Громада виступила з побоюванням, що їх продадуть у сексуальне рабство, якщо рідні не виплатять викуп.

12-річну дівчинку зґвалтував бойовик ІДІЛ. Свої дії він не вважає протизаконними. Згідно з інструкцією, виданою так званим «департаментом досліджень і фетв» ІДІЛ, «секс з християнськими і єврейськими жінками, які були захоплені в полон у бою, допустимий».

В Уганді батько сімейства, мусульманин, побив і залишив свою дружину помирати, довідавшись, що вона і двоє їхніх синів прийняли християнство. Молодшому синові Ісси Касоно вдалося втекти. Він розповів у церкві про те, що трапилося. Через травми дружина Ісси, Кадонді, втратила голос, насилу їсть, їй необхідні кілька операцій.

У Сомалі колишньому мусульманину, що прийняв християнство, відрубали 4 пальця на допиті, який влаштували «Аль-Шабааб».

В Африканському Розі колишній мусульманський клирик позбувся свого майна і потрапив у в'язницю після прийняття християнства. Члени мусульманської громади спалили його будинок, забрали худобу та іншу власність.

Потім вони неправдиво звинуватили чоловіка в підпалі будинку, і він опинився у в'язниці.

Після звільнення з в'язниці він продовжував проповідувати християнство і охрестив близько 200 осіб. Успіхи місії так розлютили місцевих мусульман, що вони побили його до напівсмерті й спалили його будинок.
Доповідь містить повідомлення про руйнування церков у Сирії.

ІДІЛ опублікувала відео, яке демонструє руйнування бойовиками стародавнього монастиря Мар Еліан і наругу над мощами святого, на честь якого назвали монастир – святого Еліана. Монастирську церкву побудували на місці, де батько святого, римський офіцер, убив його за відмову відректися від Христа.

23 серпня в околицях Дамаска підірвали церкву маронітів. 9 людей загинули і близько 50 отримали поранення. Сусідню католицьку парафію також пошкодили.

Джихадисти з «Боко Харам» перерізали горло 16 християнським рибалкам на берегах озера Чад у нігерійському штаті Борно. Автор відзначає збільшення таких інцидентів, імовірно, як помсту за зусилля уряду Чаду в боротьбі проти «Боко Харам».

У штаті Кадуна пастора Еммануїла Данджуму з громади «Redeemed Christian Church of God» вдруге цього року спробували зарізати місцеві мусульмани. Його кілька разів вдарили ножем і били кийками, поки сільський староста не наказав зупинити бійню. Пастор опритомнів у лікарні Самінака.

Ці та інші випадки переслідувань християн, на думку автора, доводять регулярний характер переслідувань християн у мусульманських країнах. Глибинною причиною переслідувань є світогляд, вкорінений у законах шаріату.