Пакистан: католицька лікарня приймає 40.000 пацієнтів в рік
  • Птн, 29/04/2016 - 21:07

З 1958 року в пакистанському місті Хайдарабад працює католицька лікарня Святої Єлизавети, і недавно в ній було відкрито спеціальне відділення домашньої паліативної допомоги онкологічним хворим. Тут застосовується передова терапія контролю болю, що в країні стало першим досвідом подібного роду. Відповідно до свого девізу, цей лікувальний заклад "пропонує найкращий догляд за мінімальною вартістю".

Католицька лікарня допомагає більше сорока тисячам пацієнтів в рік, незалежно від їх віросповідання: мусульманам, індуїстам, християнам. За словами багаторічного глави адміністративної ради лікарні о. Роберта Маккалоха, лікувальний заклад «перш за все виходить назустріч нужденним, сільським громадам, людям з соціально-економічними проблемами і бідним сім'ям».

О. Маккалох вже більше 30 років служить в Пакистані, будучи прихильником медичної інформаційно-просвітницької програми і засновником першого в країні центру паліативної допомоги, який піклується про невиліковних хворих також в домашніх умовах.

«Лікарі і медсестри католики, - зазначив о. Роберт, - приходять в сім'ї хворих і зав'язують відносини привітності і доброзичливості; це - чудовий досвід, який окупається. Завдяки терапевтичним методам і діяльності лікарні Церква в Пакистані не розглядається як чужорідне тіло в суспільстві, але як його невід'ємна частина, як громада, яка допомагає зцілити його рани».