Папа до вірних Шрі-Ланки: Щоб розтопилися закам’янілі від ненависті серця
  • Нед, 05/05/2019 - 19:01

Після терактів, скоєних в неділю Пасхи, залишаються зачиненими церкви Шрі-Ланки. Святу Месу, яку відслужив Архиєпископ Коломбо кардинал Ранджіт, для вірних транслювало національне телебачення. Ієрарх прочитав листа, якого отримав від Святішого Отця.

Молюся за те, щоб закам’янілі від ненависті серця піддалися Божій волі миру та примирення між всіма Його дітьми. Про це йдеться в листі, якого Папа Франциск надіслав кардиналові Малькольмові Ранджіту, Архиєпископові Коломбо, столиці Шрі-Ланки, з приводу терактів, що були скоєні в цій країні в неділю Пасхи.

Вже дві неділі поспіль католики Шрі-Ланки збиралися на недільну Євхаристійну молитву в родинному колі, слідкуючи за Святою Месою через телебачення. З огляду на вимоги безпеки уряд розпорядився закрити всі церкви. Національне телебачення цієї неділі транслювало в прямому ефірі Святу Месу, яку відслужив кардинал Ранджіт. Наприкінці було зачитано листа, якого надіслав Папа, бажаючи «ще раз засвідчити» свою «глибоку солідарність» та «постійні молитви за тих, кого торкнулися ці ганебні злочини».

«В єдності з нашими братами й сестрами в усьому світі, ввіряю загиблих безмежному милосердю Бога, нашого небесного Отця, та молюся до Господа Ісуса, переможця гріха та смерті, щоб приніс зцілення пораненим та розраду всім тим, хто оплакую втрату своїх близьких. Разом з послідовниками всіх релігій та людьми доброї волі в усьому світі, висловлюю огиду перед обличчям цієї невимовної образи, завданої святому імені Бога, й молюся за те, щоб закам’янілі від ненависті серця змогли розтопитися перед Його волею миру та примирення між усіма Його дітьми», – пише Глава Католицької Церкви.

Святіший Отець зазначає, що молиться за утвердження вірних у любові та надії, а також – за те, щоб всі шрі-ланкійці утверджувалися в намірі суспільної гармонії, справедливості та миру.