Папа Франциск зустрівся зі священниками, відвідуючи південне передмістя Рима
  • Птн, 22/12/2023 - 14:08

Єпископ Риму провів чергову зустріч зі своїми священиками, цього разу розділивши радощі та тривоги душпастирів південної частини Римської дієцезії.

 

Папа Франциск провів чергову зустріч зі священиками своєї дієцезії. Після здійснених у вересні та листопаді візитів на парафії Санта-Марія-делла-Салюте та Санта-Марія-делл-Оспіталіта, на західній та на східній периферіях Риму відповідно, у четвер, 21 грудня 2023 р., ввечері він завітав на парафію святого Григорія в Ачілії, південному передмісті Риму. Там у парафіяльному комплексі святої Джанни Беретти Молли він зустрівся із священиками XXVII префектури та пархами-префектами південної частини дієцезії, яких також супроводжував відповідальний за душпастирство в цій частині дієцезії єпископ-помічник Даріо Джервазі.

Зустріч Єпископа Риму зі священиками була «прекрасною і зворушливою», коментує подію єпископ Джервазі, слова якого наводяться у комюніке пресслужби Римської дієцезії. «Діалог тривав близько двох годин, – розповів ієрарх, – після розмови зі священиками Папа Франциск привітався з волонтерами закладу. Панувала дуже сердечна, людяна і тепла атмосфера. Також і розмова зі священиками була дружньою і довірливою, ми почувалися дітьми, які зібралися біля батька і отримують від нього напуття і заохочення. Був простір для запитань, ми розійшлися щасливі». Серед тем, яких торкалися під час розмови, за словами єпископа, були «особистий досвід як священиків, гостинність, близькість до людей, синодальність і синодальний процес, який є шляхом, яким Церква рухається в майбутнє».