Папа: молімось за дітей України, не забуваймо про країни у стані війни
  • Срд, 29/05/2024 - 13:56

Завершуючи середову зустріч з паломниками вже традиційною згадкою про ті частини світу, що страждають від війни, Папа Франциск присвятив її дітям, розповівши про нещодавню зустріч з дітьми з України, пораненими внаслідок бомбардувань українських міст.

«Це жахливо, дуже сумно, коли дитина втрачає усмішку», – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 29 травня 2024 року. Завершуючи зустріч, як звичайно, зверненням до молоді, хворих, похилих віком і молодят, Святіший Отець нагадав, що цього дня припадав літургійний спомин святого Папи Павла VI, заохочуючи в світлі його духовної спадщини «наново відкривати радість буття християнами, викликаючи оновлення зусиль у будуванні цивілізації любові». А далі, промовляючи експромтом, Папа сказав:

«Мої думки линуть до стражденної України. Днями я приймав дітей, які отримали опіки, які втратили ноги через війну: війна – це завжди жорстокість. Ці діти змушені наново вчитися ходити, користуватися протезами... Вони втратили усмішку. Це жахливо, дуже сумно, коли дитина втрачає усмішку. Молімося за українських дітей. І не забуваймо про Палестину, Ізраїль, які дуже страждають: нехай же закінчиться ця війна. І не забуваймо про М'янму, де триває війна, та багато інших країн, які перебувають у стані війни. Діти страждають, діти на війні страждають. Молімося до Господа, щоб Він був близьким до всіх і дарував нам благодать миру. Амінь».