Папа: молитва за мешканців Папуа-Новії Гвінеї та оплески для нового блаженного
  • Срд, 29/05/2024 - 14:02

Наприкінці загальної аудієнції Папа Франциск запевнив у своїх молитвах постраждалих від зсуву ґрунту в країну, яку він планує відвідати у вересні, та представив паломникам новопроголошеного мученика часів другої світової війни.

Перед тим, як привітати італомовних учасників загальної аудієнції, яка відбулася на площі Святого Петра у Ватикані в середу, 29 травня 2024 р., Папа Франциск скерував свою думку до Папуа-Нової Гвінеї, де наприкінці минулого тижня сталася трагедія, що забрала кілька тисяч людських життів.

«Хочу запевнити у моїх молитвах за жертв великого зсуву ґрунту, який накрив деякі села в Папуа-Новій Гвінеї. Нехай Господь утішить їхні сім'ї, тих, хто втратив свої домівки, і папуаський народ, з яким я, за Божою допомогою, зустрінуся у вересні», – сказав Святіший Отець, який також нагадав про те, що минулої неділі в місті Новарі на півночі Італії був проголошений блаженним отець Джузеппе Россі, священик і мученик, ревний парох. «Він не залишив свою паству в трагічний період Другої світової війни, але захищав її аж до пролиття крові. Нехай же його героїчне свідчення допоможе нам стійко зустрічати життєві випробування», – побажав Папа, закликавши привітати нового блаженного оплесками.