Папа: Пресвята Євхаристія – відповідь Бога на глибокий голод людського серця
  • Чтв, 30/05/2024 - 17:57

У соціальній мережі «Х» Папа Франциск написав пост, приурочений до урочистості Corpus Domini, яка відзначається цього дня у Ватикані.

«Пресвята Євхаристія є Божою відповіддю на найглибший голод людського серця, на голод справжнього життя: в ній сам Христос воістину перебуває посеред нас, щоб живити нас, утішати та підтримувати в дорозі».

Через акаунт @Pontifex, який ведеться дев'ятьма мовами та має мільйони підписників у соціальній мережі «Х», Папа Франциск нагадує про урочистість Божого Тіла, яку у Ватикані, а також в інших країнах, відзначають цього року, 30 травня.

У межах одного допису Святіший Отець звеличує безмежну цінність Євхаристії як безпосереднього спілкування між Богом і людиною, пов'язуючи її з поняттям голоду. В проповіді на свято Божого Тіла в 2020 році Папа підкреслював, що Євхаристія «підводить нас з нашої зручної нерухомості, вона нагадує нам, що ми є не лише устами, які потрібно нагодувати, але також Його руками, щоб нагодувати ближнього». Існує нагальна потреба в тому, щоб заопікуватися тими, хто відчуває голод, як фізичний, так і голод гідності. Ми покликані робити це в конкретний спосіб, бо «конкретним є Хліб, який нам дає Ісус».

У багатьох інших країнах, між якими також є Італія, цю урочистість переносять на неділю. З цієї нагоди Папа Франциск очолить 2 червня Святу Месу в катедральному соборі Римської дієцезії – базиліці святого Івана на Латерані, по завершенні якої відбудеться процесійна хода до базиліки Santa Maria Maggiore, яка закінчиться благословенням Найсвятішими Тайнами.