Папа приєднався до заклику ООН негайно припинити бойові дії у світі
  • Нед, 29/03/2020 - 19:19
Глава Католицької Церкви вкотре наголосив на тому, що конфлікти не вирішуються шляхом війни, але слід вдаватися до діалогу та конструктивних пошуків миру.

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 29 березня 2020 р., Папа Франциск нагадав про те, що цими днями Генеральний Секретар ООН Антоніу Ґуттєреш, в контексті триваючої пандемії Covid-19, «що не знає кордонів», звернувся із закликом до глобального і негайного перемир’я та припинення вогню в усіх куточках світу.

«Приєднуюся до всіх, які прийняли цей заклик, та заохочую всіх дотримуватися його, зупинивши будь-які бойові дії, сприяючи створенню коридорів для гуманітарної допомоги, відкритості на дипломатичні вирішення та виявляючи увагу до тих, які перебувають в умовах великої уразливості», – сказав він, побажавши:

«Нехай же спільні зусилля в боротьбі проти пандемії приведуть всіх до визнання нашої необхідності в тому, щоб зміцнити братерські зв’язки як членів однієї родини. Нехай же, зокрема, пробудить у провідників народів та в інших сторін, безпосередньо втягнутих у конфлікти, оновлені старання на користь подолання ворожнечі. Конфлікти не вирішуються шляхом війни! Необхідно подолати антагонізм і протиріччя шляхом діалогу та конструктивного шукання миру», – наголосив Святіший Отець.