Папа скорочує витрати на канонізаційні процеси
  • Пон, 20/01/2014 - 17:15

Для зниження вартості дорогих процедур беатифікації та канонізації Папа Франциск закликає до застосування фіксованих і справедливих тарифів.

Починаючи з цього року, організаторам та учасникам процесів канонізації доведеться дотримуватися «базових цін», щоб допомогти скоротити адміністративні витрати.

Оскільки витрати на проведення канонізаційного процесу часто ставали бар'єром для беатифікації або канонізації нових кандидатів, це рішення підкріплює заклик Папи до справедливості і дозволить збільшити число людей, яких зарахують до лику блаженних або святих.

За повідомленням офіційної ватиканської газети L'Osservatore Romano, це питання у вступному слові висвітлив префект Конгрегації з канонізації святих кардинал Анджело Амато на нараді, що відбулася у Папському університеті Urbaniana.

Рішення про майбутню реформу було прийнято після того, як відповідальні за організацію Канонізаційних процесів погодилися представити Святому Престолу звіт про понесені витрати.

«Необхідно представляти більше публічної інформації про витрати, пов'язані як із сплатою податків Святого Престолу, так і з витратами в ході організації процесів з канонізації та беатифікації, щоб була можливість направити пожертвування на процеси, які є менш фінансуються », — сказав кардинал.

Джерело: CREDO