Папа: світ намагається приховати переслідування
  • Пон, 16/03/2015 - 10:04

Після виголошення з вірними, присутніми на площі св. Петра, недільної молитви «Ангел Господній» Святіший Отець згадав криваві замахи на християн у Пакистані.

Швидко летять звістки, особливо погані, й до Ватикану вони теж дістаються. Саме того ранку, 15 березня 2015 р., в Лахорі серед християн (католиків і протестантів),які прямували на недільні літургії, було підірвано дві бомби. Загинуло14 осіб, 80 поранено, також і тяжко. Відповідальність за напад на пакистанських християн узяли на себе ісламісти.

— З великим, насправді великим сумом, — сказав Папа Франциск, — я прийняв повідомлення про сьогоднішні терористичні замахи на два храми у місті Лахорі в Пакистані, внаслідок яких багато людей загинуло і було поранено. Це християнські храми. Християн переслідують. Наші браття проливають кров тільки тому, що вони християни. Запевняючи у своїх молитвах за жертв та їхні сім’ї, я прошу Господа, благаю Бога, який є Джерелом усякого добра, щоб Він дав мир і згоду цій країні, аби припинилися ця переслідування християн, що їх світ намагається приховати, і щоб настав мир.