Папа в Марселі: відвідини «найубогішого кварталу» у Франції
  • Суб, 23/09/2023 - 15:06

Другий день перебування Папи Франциска в Марселі розпочався із відвідин закладу, яким опікуються духовні доньки святої Терези з Калькутти.

Вранці, 23 вересня 2023 р., Папа Франциск, який перебуває в Марселі, щоби взяти участь у заключній сесії «Середземноморських зустрічей», прийняв у архієпископському палаці, що на два днів став його резиденцією, Віцепрезидента Європейської Комісії Марґарітіса Схінаса, а також зустрівся з деякими представниками різних організації, що надають допомогу мігрантам у Середземномор’ї.

З архиєпископського палацу Святіший Отець від’їхав до дому Сестер Місіонерок Милосердної любові в кварталі Сен-Морон. У цьому кварталі, який називають «найзлиденнішим у всій Франції» послідовници святої Терези з Калькутти допомагають вбогим, з якими Папа Франциск провів приватну зустріч.

У короткому вітальному слові Папа Франциск зазначив, що йому приємно бачити, коли люди подають один одному руку, що є «жестом братерства». Можна належати до правиці чи до лівиці, до того чи іншого віровизнання, «але всі ми – брати, і це важливо». Саме про це, за його словами, тут дбають черниці. «Чинити так, щоб усі жили як брати й сестри. Наші суспільства неодноразово спонукають нас жити як неприятелі чи як чужинці. Пророчим же жестом є жити як брати та сестри», – сказав він, подякувавши за те свідчення, яке бачить тут.