Папа відправив в Україну медичні засоби першої необхідності
  • Втр, 04/06/2024 - 10:09

Значна пожертва, яка нещодавно надійшла до Ватикану, уможливила здійснення чергового жесту солідарності з країною, що страждає від наслідків війни.

 

У серці Папи Франциск постійно лежить «багатостраждальна Україна», про яку він постійно нагадує, закликаючи до молитви та солідарності. Від початку війни з боку Святішого Отця не бракувало жестів солідарності, особливо після початку повномасштабної фази ватиканська дикастерія, відповідальна за служіння милосердя, надсилала допомогу, починаючи від ліків і речей першої необхідності й до карет швидкої допомоги, електрогенераторів чи термофутболок, які часто особисто доставляв Папський роздавач милостині кардинал Конрад Краєвський.

У дусі того, що вже було зроблено, минулої суботи Папа Франциск знову відправив в Україну препарати першої медичної допомоги, призначені, перш за все, для поранених внаслідок війни, на суму 100 тисяч євро. Це стало можливим завдяки серйозній пожертві, яка надійшла до Апостольської Елемозінерії через одне з посольств при Святому Престолі. Це ще один вияв близькості з народом, що вже понад два роки переживає випробування повномасштабної війни.