Папа зустрінеться у Ватикані з представниками гумористичного жанру
  • Пон, 10/06/2024 - 12:05

Подія має на меті встановити звʼязки між Церквою та артистами-коміками, розвиваючи діалог зі світом мистецтва.

Божу людину можна впізнати через те, що вона здатна жити з почуттям гумору: «не втрачаючи реалізму, вона просвітлює інших позитивним і сповненим надії духом» (Gaudete et exultate, 122), – пише Папа Франциск у своєму повчанні про святість. В одному з інтерв’ю він розповідав, що кожного дня молиться словами святого Томаса Мора, прохаючи в Бога дару почуття гумору, що є «людським почуттям, але найближчим до Божої благодаті».

У п’ятницю, 14 червня 2024 р, Папа Франциск зустрінеться у Апостольському палаці у Ватикані з артистами гумористичного жанру, які прибудуть з різних частин світу. Про це повідомляють організатори зустрічі, – Дикстерії у справах освіти та культури та в справах комунікації, – зазначаючи, що подія ставить собі за мету встановити узи між Католицькою Церквою та коміками.

В комюніке зазначається, що зустріч Святішого Отця з коміками світу має на меті відзначити красу людської різноманітності та підтримувати послання миру, любові та солідарності, а також обіцяє стати важливим моментом міжкультурного діалогу та взаємного обміну радістю і надією. Папа Франциск визнає значний вплив, який комедійне мистецтво має у світі сучасної культури. Завдяки гумористичному таланту та об'єднуючій цінності сміху сьогодні пропонуються унікальні роздуми про становище людини та історичну ситуацію. Ба більше, мистецтво комедії може сприяти формуванню більш чуйного та співчутливого світу. Саме Святе Письмо, як говорив Папа митцям 23 червня 2023 р., «багате на моменти іронії, в яких висміюється презумпція самодостатності, запобігливість, несправедливість і нелюдяність, коли вони прибираються у владу, а іноді навіть у святість».