Папі представили «Українську Хресну дорогу» у Шаргороді
  • Чтв, 30/05/2024 - 11:57
Францисканці з України, що взяли участь у загальній аудієнції в останню середу травня, представили Папі Францискові деякі проекти.

Все, що залишилося – це ключ від розбомбленого росіянами будинку в Житомирі, але цей ключ тепер є символом надії на новий початок, «бо повинен існувати ключ, щоб досягти миру». З цими словами о. Бенедикт Свідерський, Настоятель Провінції Святого Архистратига Михаїла Братів Менших в Україні, подарував Папі під час загальної аудієнції в середу, 29 травня 2024 р., картину з кількома фотографіями, що документують руйнування, спричинені війною.

На цих знімках, як зазначає чернець, «представлена історія однієї збагатьох українських родин, які втратили все. На фотографіях зображеноїхнє помешкання під час святкування Різдва до війни і те, що залишилосявід цієї будівлі після бомбардувань: купа уламків і, власне, ключ відбудинку, символ нового початку».

Українська Хресна дорога 

Разом з о. Свідерським на зустрічі з Папою були о. Рафаїл Маківський, настоятель храму Страстей Господніх у Шаргороді, що на південному заході України, о. Едуард Семко та міський голова Шаргорода, що на Вінничині. Вони розповіли Святішому Отцеві, зокрема, про духовний досвід Хресної дороги, облаштованої поруч із санктуаріємСтрастей Господніх впродовж двох кілометрів. Її буде посвячено 25 червня. «Це місце, яке від початку війни стало символом нашого страждання, нашої готовності до прощення і нашої надії», - пояснюють Брати Менші. Папа Франциск поблагословив невеликий барельєф , що символізує цю Хресну дорогу.